Van de Looi kritisch op Boadu: "Dit is niet bedoeld als signaal"

12 oktober 2021 – Erwin van de Looi gaf dinsdagavond voor de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Wales uitleg over de reservebeurt van Myron Boadu. De spits van AS Monaco wordt gezien als een van de grootste talenten van de lichting, maar kreeg andermaal geen basisplaats. Dat is volgens zijn trainer een logische beslissing.

Van de Looi kritisch op Boadu: "Dit is niet bedoeld als signaal"

"Volgens mij begint het daar allemaal mee", opperde Van de Looi voor de camera van ESPN. "Je mag van iedereen verwachten dat er een bepaalde wedstrijdinstelling en energie is. Het gaat er niet om dat je niet in vorm bent of een kans mist. Daar zit het 'm niet in. Het is gemakkelijk om te zeggen dat je ergens voor gaat. Maar het gaat erom wat je iedere dag op de trainingen of wedstrijden laat zien."

Tegen Jong Wales koos Van de Looi in de voorhoede voor Daishawn Redan en Joshua Zirkzee. "Dat moeten wij iedere keer eerlijk langs de meetlat leggen. Ik weet dat Myron een bepaalde status heeft en dat het vragen oproept. Dat begrijp ik hartstikke goed. Op dit moment is dit een eerlijke keuze. Het is niet bedoeld als een signaal, maar zo moet hij dat misschien wel oppakken. Ik denk dat hij daar iets mee moet."

Boadu (20) heeft al een A-interland achter zijn naam staan en wist tijdens zijn debuut meteen te scoren. Bij Jong Oranje heeft hij het echter een stuk lastiger. Dat heeft momenteel deels te maken met zijn situatie bij Monaco. Als nieuweling heeft hij zijn draai nog niet echt gevonden en staat de teller wat doelpunten betreft nog op nul. Bij de Monegasken moet hij ook vaak genoegen nemen met een plekje op de bank.

Eredivisie

gerelateerd