Van Marwijk en Advocaat delen punten na bizar slot

12 oktober 2021 – Bert van Marwijk en Dick Advocaat hebben de punten gedeeld in de WK-kwalificatie. De oefenmeester van de Verenigde Arabische Emiraten kwam op voorsprong, maar zag Iran een kwartier voor tijd op gelijke hoogte komen. Het bleek het begin van een bizarre slotfase, waarin beide trainers met zweethanden in de dugout hebben gezeten. Het duel eindigde in 2-2.

Van Marwijk en Advocaat delen punten na bizar slot

De ploegen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht tijdens de wedstrijd. Van Marwijk zag zijn ploeg meer balbezit hebben, terwijl Advocaat zijn ploeg meer mogelijkheden zag creëren. De trainer, die vorig seizoen nog voor de groep stond bij Feyenoord, was na twintig minuten boos op de arbiter. Shareef Abulkadhim kreeg een gele kaart wegens een schwalbe, maar daar was de oefenmeester het niet mee eens. Hij wilde een penalty zien, maar die kwam er niet. Zelfs niet nadat de VAR de beelden bekeek.

Tien minuten later kwam Advocaat ook nog op achterstand. Caio Canedo zorgde voor de openingstreffer met een hard schot in de korte hoek. Amir Al Ammari maakte een kwartier voor het laatste fluitsignaal gelijk in Dubai. De middenvelder van Irak gaf een voorzet, maar zag de bal tot zijn eigen verbazing de goal in vliegen. Advocaat mocht niet lang daarna nogmaals juichen na een treffer van Ayman Hussein. De overwinning leek binnen, maar niets bleek minder waar. Van Marwijk lachte als laatste door een doelpunt in minuut 94 van Ali Ahmed Mabkhout. Na elf minuten blessuretijd eindigde het duel dus onbeslist.

Beide ploegen schieten overigens weinig op met het punt. Na vier wedstrijden hebben Van Marwijk en Advocaat drie punten gepakt. Met de remise zijn ze niet ingelopen op nummer één Iran en nummer twee Zuid-Korea, die elkaar eerder op de dag al in evenwicht hielden (1-1). De eerste twee ploegen gaan rechtstreeks naar het mondiale eindtoernooi, de nummer drie speelt play-offs. Om direct naar het WK te gaan, moeten de landen minstens vijf punten goedmaken. Een moeilijke opgave, al is het gat met nummer drie Libanon slechts twee punten.

Lees ook: Jahanbakhsh is met kopbal goud waard voor koploper Iran

Eredivisie

gerelateerd