Engeland weet niet te winnen, Polen komt dichterbij

12 oktober 2021 – Engeland en Hongarije hebben de punten gedeeld tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap. Engeland staat door het 1-1 gelijkspel nog altijd op de eerste plaats, maar zag concurrent Polen wel inlopen met twee punten.

Engeland weet niet te winnen, Polen komt dichterbij

In minuut 24 zorgde de VAR ervoor dat de bal op de stip moest voor Hongarije. Roland Sallai zette de uitploeg op voorsprong door doelman Jordan Pickford de verkeerde kant op te sturen. Een kwartier later stonden de ploegen weer in evenwicht. John Stones maakte van dichtbij de gelijkmaker met een schot na een voorzet van Phil Foden. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Raheem Sterling nog een grote mogelijkheid om de Engelsen op voorsprong te zetten, maar hij kreeg de bal niet tegen de touwen.

Het bleek uiteindelijk een dure misser te zijn, want de Engelsen kwamen na rust niet meer tot scoren. RB Leipzig-doelman Peter Gulacsi  kon zich in de tweede helft onderscheiden met een goede redding op een vlammend schot van Harry Kane. Een kwartier voor tijd was de Engelse spits weer dicht bij een doelpunt, maar nu schoot hij de bal rakelings naast. Het was meteen het laatste serieuze wapenfeit van de wedstrijd.

Albanië - Polen 0-1.
Polen heeft de tweede plaats overgenomen van Albanië, dat bezig was aan een opvallende kwalificatiereeks. De ploeg pakte al vijftien punten, maar kon de zegereeks niet voortzetten tegen Robert Lewandowski en zijn landgenoten. Voormalig FC Twente-speler Mateusz Klich was belangrijk door de voorzet te geven bij de winnende treffer van Karol Swiderski. Het gat tussen Polen en nummer één Engeland is drie punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Eredivisie

gerelateerd