Silva lyrisch over Antony: "Heb ik de laatste tien jaar niet gezien"

13 oktober 2021 – Antony heeft deze week een fantastisch debuut beleefd bij de nationale ploeg van Brazilië. De aanvaller van Ajax mocht tegen Venezuela voor het eerst opdraven en droeg met een doelpunt bij aan de 3-1 overwinning op Venezuela. Komende vrijdagnacht treft hij nog Uruguay. Bij ploeggenoot Thiago Silva kan hij in ieder geval niet meer stuk.

Silva lyrisch over Antony: "Heb ik de laatste tien jaar niet gezien"

Silva, die zijn honderdste wedstrijd speelde in dienst van de Braziliaanse voetbalploeg genoten van debutanten Raphinha en Antony. "Ze hebben zo veel kwaliteit, dat heb ik de laatste tien jaar niet meer gezien bij spelers die zich voor de eerste keer bij de selectie meldden", vertelde Silva aan de Braziliaanse pers. "Het is geweldig om te zien hoe veel persoonlijkheid ze tonen. Individueel zijn ze echt heel erg goed."

Silva sprak de media na het doelpuntloze gelijkspel tegen Colombia. Daarin kwam Antony als invaller binnen de lijnen. "Als we deze wedstrijd hadden gewonnen, hadden we nog veel meer over hem gesproken dan nu", vertelde de verdediger, die baalde van het eerste puntenverlies van zijn land.

Het WK-ticket zal echter niet meer in gevaar komen. De voorsprong op nummer twee Argentinië bedraagt namelijk liefst zes punten. De bovenste vier ploegen verdienen een startbewijs voor het WK in Qatar.

Ajax

gerelateerd