'Manchester City gaat alles op alles zetten voor 'koopje' Haaland'

13 oktober 2021, 09:27   Bijgewerkt: 13 oktober 2021, 09:34

Manchester City gaat komende januari alles op alles zetten om zich te verzekeren van de handtekening van Erling Haaland. De Engelse grootmacht deed afgelopen zomer al een poging om topspits Harry Kane naar het Etihad Stadium te halen, maar hij bleek te duur. City wil Haaland in januari overtuigen voor een transfer in de zomer.

Dat weet The Times. Hoewel Haaland met zijn doelpunten een van de meest waardevolle spelers ter wereld is, komt een transfer van de topspits niet in de buurt van het recordbedrag van Neymar. De Braziliaan verkaste in 2017 voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Het bedrag dat voor Haaland moet worden betaald, is wat dat betreft een schijntje.

Lees ook: Ten Hag over interesse Haller: "Moet veel geld kosten"

Het Noorse doelpuntenfenomeen kan komende zomer namelijk vanwege een ontsnappingsclausule voor 'slechts' 75 miljoen euro worden opgepikt. Door bepaalde prestaties bij Borussia Dortmund kan dat bedrag maximaal oplopen tot negentig miljoen euro. Alsnog maakt Dortmund waanzinnig veel winst: de topclub betaalde in januari 2020 twintig miljoen euro voor het fenomeen.

De komst van Haaland heeft de prioriteit van coach Pep Guardiola, die hoopt dat de vader van de spits een rol kan spelen in de transfer. Alfe-Inge speelde namelijk al voor de huidige topclub. Met Haaland verzekert City zich van veel doelpunten. Met 68 goals in 67 wedstrijden overlegt de spits waanzinnige cijfers. Ook Paris Saint-Germain aast daarom op zijn krabbel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen