Van 't Schip wil blijven bij Grieken: "Maar is niet aan mij"

13 oktober 2021 – John van 't Schip hoopt spoedig zijn contract bij de nationale ploeg van Griekenland te verlengen. De voormalig aanvaller van Ajax ligt nog vast tot maart 2022, maar zou graag langer aanblijven. Het is echter niet duidelijk of de Griekse bond dat ook wil: Van 't Schip lijkt naast een ticket voor het komende WK te grijpen.

Van 't Schip wil blijven bij Grieken: "Maar is niet aan mij"

"Ik hoop langer aan te blijven, maar dat is helaas niet aan mij", vertelde Van 't Schip na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Het Scandinavische land was met 2-0 te sterk voor de Grieken, die nu een achterstand van vier punten hebben op de nummer twee Spanje. Griekenland wist zich ook al niet te plaatsen voor het afgelopen EK.

In Griekse media wordt Van 't Schip in verband gebracht met het Mexicaanse Chivas. Bij die club was de coach al werkzaam in 2012 en 2013. "Die geruchten heb ik ook gehoord, maar ik kan hier nu niet op ingaan. Momenteel ben ik namelijk nog bondscoach van Griekenland en focus ik me volledig op het slot van de WK-kwalificatiecyclus."

Tegen Zweden ging Griekenland met 2-0 onderuit. Emil Forsberg opende na een uur spelen de score vanaf elf meter, waarna Alexander Isak tien minuten later de voorsprong verdubbelde. Bij de Grieken kreeg AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos kort voor tijd zijn tweede gele kaart. Vangelis Pavlidis had een basisplaats, maar kon het verschil niet maken. FC Utrecht-aanvaller Anastasios Douvikas kwam als invaller binnen de lijnen.

Eredivisie

gerelateerd