'Absurde afkoopsom in nieuw Barça-contract Pedri'

13 oktober 2021 – FC Barcelona heeft naar verluidt een akkoord bereikt met Pedri over een nieuw contract. Eerder meldden Spaanse media het goede nieuws van de topclub al, dat nu wordt bevestigd door transferexpert Fabrizio Romano. Pedri tekent een contract dat hem tot 2026 aan FC Barcelona bindt. De grootmacht heeft een buitenproportionele afkoopsom in de nieuwe deal opgenomen.

'Absurde afkoopsom in nieuw Barça-contract Pedri'

Geïnteresseerde clubs die de verbintenis van Pedri de komende jaren willen afkopen, zullen namelijk extreem diep in de buidel moeten tasten. Pedri zet zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis die voor één miljard euro kan worden afgekocht. In het bizarre contract van de inmiddels vertrokken Lionel Messi stond een afkoopsom van liefst 700 miljoen euro.

FC Barcelona en Pedri hebben inmiddels alle plooien gladgestreken en zullen de komende uren of dagen het goede nieuws bevestigen. Daarmee zal de opluchting van de topclub enorm zijn. De achttienjarige Spanjaard lag vast tot eind dit seizoen, maar heeft besloten om zijn loopbaan in Camp Nou te vervolgen. Samen met Sergio Busquets en Frenkie de Jong vormt hij een ijzersterk middenveld.

Volgens SPORT is Barça ook bezig met de contracten van Ansu Fati en Ronald Araujo. Ook de onlangs doorgebroken Gavi gaat binnenkort met de grootmacht om tafel.

LaLiga

gerelateerd