Ligue 1 gaat met nieuw competitieformat Eredivisie achterna

13 oktober 2021 – De Franse competitieorganisator (LFP) heeft woensdag aangekondigd dat het aantal deelnemers van de Ligue 1 wordt teruggebracht. Vanaf het seizoen 2023/24 telt de belangrijkste Franse competitie nog maar achttien clubs. De Ligue 1 bestaat op dit moment uit twintig clubs.

Ligue 1 gaat met nieuw competitieformat Eredivisie achterna

Het besluit van de LFP heeft geen directe gevolgen voor het competitieverloop in het huidige seizoen. Volgend seizoen zullen liefst vier clubs uit de Ligue 1 degraderen. De play-offs om promotie/degradatie worden geschrapt, terwijl de nummers één en twee van de Ligue 2 promoveren naar het hoogste niveau.

Volgens RMC Sport zijn de plannen om het deelnemersveld van de competitie terug te brengen afgelopen zomer vrijwel unaniem aangenomen. Alleen FC Metz stemde tegen. De Franse competitieorganisator laat in een statement weten dat de wijzigingen in het competitieformat samenhangen met de verdelingen van de televisierechten in 2024.

Ruim twintig jaar geleden bestond de Ligue 1 ook een tijdje uit achttien clubs. In 1997 kromp het deelnemersveld van twintig naar achttien, om in 2022 weer terug te keren naar twintig deelnemers.

Ligue 1

gerelateerd