SC Heerenveen
0 – 1
PEC Zwolle
AZ
0 – 0
SC Cambuur
Willem II
0 – 0
FC Twente

AFC Bournemouth-speler Brooks getroffen door lymfeklierkanker

13 oktober 2021 – David Brooks is gediagnosticeerd met de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Dat maakt zijn club, AFC Bournemouth, woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend.

AFC Bournemouth-speler Brooks getroffen door lymfeklierkanker

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Brooks liet de afgelopen interlandperiode de WK-kwalificatiewedstijden van Wales schieten waarna tijdens een medisch onderzoek werd vastgesteld dat de 24-jarige middenvelder lymfeklierkanker heeft. Het gaat om de variant Hodgkin-lymfoom (stadium II). Bournemouth laat weten dat Brooks vanaf volgende week een behandeling ondergaat.

'Dit is een heel moeilijk bericht voor mij om te schrijven', aldus Brooks. 'Hoewel dit een schok voor mezelf en mijn familie is, is de prognose positief en heb ik er vertrouwen in volledig zal herstellen en zo snel mogelijk weer zal kunnen spelen. Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor de artsen, verpleegkundigen, consulenten en medewerkers die mij gedurende deze periode hebben behandeld voor hun professionaliteit, warmte en begrip.'

Brooks schrijft dat de medische staf van de nationale ploeg van Wales een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontdekken van de lymfeklierkanker. 'Hoewel ik het op prijs stel dat er media-aandacht en belangstelling zal zijn, zou ik willen vragen dat mijn privacy de komende maanden wordt gerespecteerd en ik zal updates over mijn voortgang delen wanneer ik daartoe in staat ben. In de tussentijd willen we iedereen bedanken voor hun steunbetuigingen.'

Brooks werd opgeleid door Manchester City en streek via Sheffield United in 2018 neer bij Bournemouth. Namens The Cherries kwam de middenvelder in het huidige seizoen negen keer in actie. De 21-voudig international van Wales kwam tijdens het voorbije EK twee keer in actie voor de nationale ploeg.

Eredivisie

gerelateerd