Israël overweegt kandidatuur WK 2030 met 'Arabische buren'

13 oktober 2021 – Israël denkt erover na om zich samen met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK in 2030. Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, zou de bijzondere samenwerking tussen de landen toejuichen.

Israël overweegt kandidatuur WK 2030 met 'Arabische buren'

In september vorig jaar sloten Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein een historische overeenkomst om de diplomatieke betrekkingen met elkaar aan te knopen, de Abraham-akkoorden. In het verlengde daarvan ziet Infantino een samenwerking tussen die landen op voetbalgebied wel zitten. De FIFA-baas was dinsdag in Israël, waar hij sprak met Naftali Bennett, de premier van Israël.

'Het was een genoegen u te ontmoeten en uw idee aan te horen over Israël als organisator van het WK in 2030, samen met onze Arabische buren. Dat is een doel waar we allemaal naartoe kunnen werken', tweet Bennett. Mocht het WK daadwerkelijk worden georganiseerd door Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, dan zou het voor het eerst zijn dat de eindronde in landen van verschillende bonden wordt gehouden.

Meerdere landen zijn voornemens zich officieel kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK in 2030. Onder meer Engeland (samen met Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland), Marokko (mogelijk met Algerije en Tunesië) en Argentinië (samen met Uruguay, Paraguay en Chili) hebben er wel oren naar.

Eredivisie

gerelateerd