Promes strijdbaar: "Meneer Van Gaal kent mijn potentie"

13 oktober 2021, 21:30   Bijgewerkt: 13 oktober 2021, 21:36

Quincy Promes hoopt in de toekomst weer uit te komen voor het Nederlands elftal. Op een uitnodiging van Louis van Gaal hoeft de 29-jarige aanvaller van Spartak Moskou de komende tijd echter niet te rekenen. De bondscoach liet zich deze maand ontvallen dat Promes niet wordt geslecteerd zolang hij in een strafzaak verwikkeld is.

Om die reden ontbrak Promes afgelopen WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland (0-1) en Gibraltar (6-0) in de Oranje-selectie. "Het is altijd lastig om terug te keren in het Nederlands elftal. De trainer heeft veel spelers om uit te kiezen. Ik heb de afgelopen zeven jaar vijftig wedstrijden voor het nationale team gespeeld. Als ik in vorm ben en wordt opgeroepen, dan ga ik. Het is als een bonus", aldus Promes op de website van zijn club.

Promes kwam op het EK tweemaal in actie en werd daarna niet meer opgeroepen voor Oranje. "Meneer van Gaal kent mijn potentie. Maar op dit moment ben ik gefocust op Spartak", vervolgt de aanvaller. Van Gaal legde in aanloop naar de voorbije WK-kwalificatieduels uit waarom hij Promes voorlopig niet selecteert. "Ik denk dat een jongen die zoiets meemaakt veel minder focus heeft op wedstrijden. In Rusland is het ver weg, bij een terugkeer naar Nederland komt hij er ineens heel goed bij. Ik denk niet dat ik spelers die verwikkeld zijn in zulke zaken snel zal selecteren", zei hij.

Waar Promes even uit beeld is verdwenen bij het Nederlands elftal, maakte voormalig Spartak-speler Guus Til zijn rentree bij Oranje. De aanvallende middenvelder is bij Feyenoord helemaal opgeleefd, al worden zijn verrichtingen niet op de voet gevolgd door Promes. "Nee, ik ben niet geïnteresseerd in Feyenoord omdat ik bij Ajax hoor. Als hij tegen mijn mensen uit Amsterdam speelt, kijk ik wel. Ik ben blij voor hem. Waarom hij niet zoveel kon scoren voor Spartak? Of hij kon niet acclimatiseren, of hij kon zijn kwaliteiten niet benutten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen