Pasveer spreekt geregeld met concurrent Onana bij Ajax

14 oktober 2021 – Remko Pasveer (37) is door de blessure van Maarten Stekelenburg opeens de nieuwe eerste keeper van Ajax, maar is zeker niet blij dat zijn directe concurrent is weggevallen. De routinier had een hele goede band met zijn collega en vindt het jammer. "Maar voor mij is wel het gevolg dat ik veel wedstrijden kan keepen", weet de ervaren sluitpost.

Pasveer spreekt geregeld met concurrent Onana bij Ajax

Tegenover Voetbal International gaat hij in op zijn eerste maanden in Amsterdam. "Sportief heb ik natuurlijk meer speelminuten gemaakt dan ik had verwacht. Ik kwam hierheen in de wetenschap dat Maarten Stekelenburg het heel goed had gedaan. Het was logisch dat de trainer niet opeens dingen zou gaan veranderen", legt Pasveer uit. Wel had hij een goede klik met Stekelenburg, die de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

En dus is Pasveer opeens eerste keeper in Amsterdam. "Eigenlijk voelt het als een dubbele boost qua beleving. De stap omhoog, spelen op het allerhoogste niveau, maar ook de terugkeer van publiek en sfeer in het stadion." Toch ging niet alles geweldig, want de van Vitesse overgekomen doelman ging ook al de mist in, bijvoorbeeld tegen Sporting Portugal. "Pff, op het moment dat het gebeurt, baal je er even zo stevig van. Ik ging naar de bal toe, terwijl dat niet nodig was. Ik kwam in niemandsland terecht, kon niet meer herstellen en zag de bal langs me erin gaan. Het had in mijn ogen vooral met de afstemming met Lisandro Martínez te maken. Die was niet goed, waardoor ik een verkeerde inschatting maakte."

Lees ookKeeperskwestie Ajax duurt voort: einde seizoen Stekelenburg

Rentree Onana
Ook wordt Pasveer gevraagd naar de mogelijke terugkeer van Andre Onana in de selectie van Ajax. Vanaf 4 november mag hij weer keepen voor de Amsterdammers, maar Pasveer weet niet wat er gebeurt. "Ik spreek Andre geregeld hier, want ik ken hem natuurlijk al een tijdje, omdat we vaak tegen elkaar hebben gespeeld. Dat was altijd leuk. Hier praten we ook over wedstrijdsituaties, dat gebeurt allemaal ontspannen. Ik heb er ook helemaal geen invloed op wat er met hem gaat gebeuren", maakt hi duidelijk. "De trainer zal er vast een idee bij hebben en dat in zijn hoofd hebben, maar voor mij is het gewoon zaak te laten zien dat ik stabiel ben."

Ajax

gerelateerd