Koeman ziet met Barcelona Real en Atlético extra rust krijgen

14 oktober 2021 – Atlético Madrid en Real Madrid komend dit weekend niet in actie in La Liga. De Spaanse topclubs hebben uitstel gevraagd om te moeten spelen, vanwege de ontzettend laat terugkerende internationals uit Zuid-Amerika. In de vorige interlandperiode kregen FC Barcelona, Sevilla, Villarreal en Alavés om dezelde reden vrij van de Spaanse voetbalbond. 

Koeman ziet met Barcelona Real en Atlético extra rust krijgen

De twee Madrileense topclubs zouden tegen respectievelijk Athletic Bilbao en Granada spelen, maar hoeven dus niet in actie te komen. FC Barcelona, dat met Sergino Dest ook een speler heeft die afgelopen nacht nog een interland speelde met Amerika, heeft niets aangevraagd en komt zondagavond 21.00 uur dus wél gewoon in actie in La Liga tegen Valencia.

Dat er vrijaf gegeven is aan Real Madrid en Atlético Madrid, is niet geheel verrassend. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt er in Zuid-Amerika namelijk nog volop gevoetbald. Onder meer Brazilië, Argentinië, Uruguay en Colombia komen nog in actie. In Nederland kan Ajax om die reden komend weekend bijvoorbeeld geen beroep doen op Lisandro Martinez, Edson Álvarez, Nicolas Tagliafico en Antony. Vooralsnog doet de KNVB daar echter niets mee in het verplaatsen van wedstrijden. 

Lees ookTen Hag heeft tegen Heerenveen flinke puzzel te leggen

Voor FC Barcelona is het wel een kans om tijdelijk in te lopen op de twee eeuwige rivalen. Door de mindere resultaten en het vrije weekend na de vorige interlandbreak is de achterstand momenteel vijf punten, met een extra wedstrijd te spelen. Als het wint van Jasper Cillessen en consorten, komt het zeker op twee punten van Atlético en Real.

LaLiga

gerelateerd