Agüero was in shock na Messi-vertrek, maar heeft geen spijt

14 oktober 2021 – De transfervrije overstap van Sergio Agüero van Manchester City naar FC Barcelona verloopt vooralsnog allesbehalve voorspoedig. De Argentijn dacht samen te gaan spelen met zijn landgenoot Lionel Messi, maar kwam tot dusver nog geen minuut in actie in Catalonië door blessureleed en zijn goede vriend staat al even onder contract bij Paris Saint-Germain. Toch heeft hij nog geen spijt van zijn overstap.

Agüero was in shock na Messi-vertrek, maar heeft geen spijt

"Nee, ik heb geen spijt. Want laten we eerlijk zijn: wie wil nou niet speler van FC Barcelona zijn? De meeste voetballers willen dit shirt dragen. Hoe goed of slecht Barça ook is", stelt de spits tegenover El País. "Ik kwam met de verwachting met Leo te spelen en dat er een goed team gesmeed zou worden. Dat heeft de club geprobeerd. Dus toen ze belden, dacht ik: wat kan het schelen hoeveel ze betalen?", legt hij uit.

Dat Messi echter vertrok, was voor Agüero 'een grote schok'. Hij bezocht zijn vriend daags na het nieuws. "Ik kon het niet geloven. Ik ging naar hem toe vanwege onze relatie, maar hij zag er niet goed uit. Je zag aan hem dat hij zich niet goed voelde, dus heb ik hem maar geprobeerd af te leiden. We spraken over mijn Esports-team en de dingen die we gemeenschappelijk hebben." Zonder Messi ziet Agüero zich nog niet als sterkhouder voor de selectie van Ronald Koeman. "Daarvoor moet ik het team eerst gaan helpen."

Lees ookBarcelona schrijft artikel over hoe Messi-vertrek op te vangen

Dood van Maradona
In het interview wordt ook de dood van Diego Maradona besproken. Hij was tussen 2009 en 2013 getrouwd met Gianinna Maradona, de dochter van de Argentijnse legende, met wie hij ook een zoon kreeg. "Toen ik het hoorde, dacht ik dat het een leugen was. Zoals zo vaak. Maar omdat steeds meer mensen het zeiden, vroeg ik het rechtstreeks aan Gianinna. Zij bevestigde het", aldus Agüero, die zijn zoon Benjamin wilde inlichten, maar hij was al op de hoogte. "Diego en Benja konden het goed met elkaar vinden. Diego was een fenomeen bij mijn zoon. En Benja hield van hem."

LaLiga

gerelateerd