Compliment voor De Ligt: "Doet me denken aan Cristiano Ronaldo"

14 oktober 2021 – Matthijs de Ligt (22) is zijn basisplaats in het Nederlands elftal weliswaar verloren, maar volgens Edwin van der Sar is de verdediger nog steeds een absolute topspeler. De algemeen directeur van Ajax moet aan Cristiano Ronaldo in zijn jonge jaren denken bij De Ligt en stelt dat het nog altijd knap is dat De Ligt met zijn 22 jaar in het eerste van Juventus speelt.

Compliment voor De Ligt: "Doet me denken aan Cristiano Ronaldo"

Van der Sar speelde in zijn jonge jaren samen met Ronaldo en ziet een duidelijke vergelijking met De Ligt. "Hij heeft een geweldige mentaliteit. Hij werkt keihard aan zichzelf om te verbeteren. Hoewel ik hem al 2,5 jaar niet meer heb zien trainen, deed hij mij in onze tijd bij Ajax altijd denken aan Cristiano Ronaldo bij United. Als De Ligt 's ochtends niet op het veld stond, dan was hij wel te vinden in de sportschool."

De algemeen directeur van Ajax stelt dat er niet vergeten moet worden dat hij met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci twee ijzersterke én ervaren concurrenten heeft. "En de kwaliteiten van De Ligt staan buiten kijf, maar vergeet niet dat hij pas 22 jaar oud is. Dan is enige kritiek normaal. Dat is ook een onderdeel van voetbal", stelt Van der Sar, die denkt dat De Ligt alleen maar beter zal worden in de komende jaren.

Lees ookDe Ligt wil zich graag nog een keer meten met Lewandowski

Met de rentree van Cristiano Ronaldo van Van der Sar blij verrast. "Ik had zijn afscheid bij Juventus niet verwacht, dat heeft me verrast. Maar het is altijd leuk om hem terug op Old Trafford te zien spelen in het rood", aldus Van der Sar, die desgevraagd weing wilde zeggen over de situatie van Ajax-keeper Andre Onana. "Of het mij zou verbazen als hij transfervrij naar Internazionale gaat? Dat is moeilijk te zeggen. Tot 3 november kan hij niet voor ons spelen, dat is zeker. En het is een geweldige keeper."

Serie A

gerelateerd