Bosz gaat los en vindt dat de UEFA of FIFA moet ingrijpen

14 oktober 2021, 13:47   Bijgewerkt: 14 oktober 2021, 14:04

Peter Bosz (57) heeft opnieuw zijn enorme onvrede geuit over het overvolle speelschema in het mondiale voetbal. Volgens de Nederlandse coach van Olympique Lyon wordt er op dit moment simpelweg veel te veel gevraagd van de voetballers. "Het geld domineert het voetbal, terwijl het voetbal zou moeten domineren."

Dat zei de Nederlandse coach donderdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen AS Monaco dit weekend. "De spelers spelen te veel. Geld regeert in het voetbal, dat is het belangrijkste. Geld. Niet de spelers en dat begrijp ik niet. Wie dit heeft bedacht, snapt helemaal niks van voetbal", zei Bosz. "Het schema is veel te vol. Het tempo is hels. Komende week spelen we donderdagavond laat in Praag en dan om 13.00 uur alweer in Nice."

Volgens hem zou de UEFA of de FIFA moeten ingrijpen. Dit weekend mist Bosz bijvoorbeeld Braziliaans international Lucas Paqueta tegen AS Monaco en dat is een belangrijke wedstrijd, beseft de oefenmeester. "We zijn het seizoen slecht begonnen. We spelen weliswaar steeds beter, maar komen punten tekort. En we hebben een beetje pech gehad met de scheidsrechterlijke beslissingen", doelde hij onder andere op het ongelukkig verloren duel met Paris Saint-Germain.

Lees ookBlamage voor Bosz met Lyon door twee ingrepen VAR

Met AS Monaco, OGC Nice, RC Lens, Stade Rennes en Olympique Marseille als komende tegenstanders wacht voor Bosz een bijzonder zwaar programma tegen allemaal ploegen die hoger staan dan Lyon. "Het is zwaar, maar is ook een ideale kans om terug te komen", stelde hij. Te beginnen tegen AS Monaco. "Ik heb in het begin van dit seizoen veel naar ze gekeken. Ze hebben een goed aanvallend team, zetten veel hoog druk. Niko Kovac weet hoe je goed voetbal speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen