Ajax
2 – 0
Borussia Dortmund

Bruls waarschuwt kantines: veel te weinig controle op QR-code

14 oktober 2021 – In teveel sportkantines gaat de naleving van de corona QR-code niet op de juiste manier. Volgens Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, is het veel te weinig dat er slechts in 36% van de sportkantines gecontroleerd wordt op de verplichte QR-code. 

Bruls waarschuwt kantines: veel te weinig controle op QR-code

Uit onderzoek van de NOS bleek dat er slechts in 36% van de Nederlandse sportkantines gecontroleerd wordt op QR-codes. "Aangezien het onderzoek aantoont dat een meerderheid van de Nederlanders met een coronatoegangsbewijs positieve ervaringen heeft én de controle een relatief kleine moeite blijkt te zijn, roep ik beheerders van sportkantines op het bewijs toch écht te handhaven", deelt Bruls een waarschuwing uit in De Telegraaf.

"Als de besmettingen blijven stijgen en de maatregelen weer aangescherpt moeten worden, wordt niemand blij." Want met de toenemende coronacijfers, moeten de huidige regels beter worden nageleefd. "We willen niet terug naar de oude coronamaatregelen, toen kantines en horeca helemaal gesloten waren of open met beperkingen", legt de voorzitter van het Veiligheidsberaad uit.

Uit het onderzoek bleek dat de bezoekers van bioscopen, theaters, concertzalen, zakelijke evenementen en stadions vrijwel altijd naar hun QR-code wordt gevraagd. In restaurants en cafés ligt het percentage net iets boven de zestig procent, waardoor de kantines er negatief ver onderuit springen.

Eredivisie