Van Bommel beschermt Weghorst: "Het is niet zo erg"

14 oktober 2021 – Wout Weghorst heeft zijn goede vorm van vorig seizoen bij VfL Wolfsburg nog niet helemaal te pakken. De spits staat na zeven wedstrijden op drie treffers en ook zijn trainer Mark van Bommel vindt dat dat er meer hadden kunnen en moeten zijn. Tijdens diens persconferentie kwamen de prestaties van Weghorst ter sprake. 

Van Bommel beschermt Weghorst: "Het is niet zo erg"

"Ik heb er met Wout over gesproken", vertelde Van Bommel desgevraagd. "Hij staat op drie doelpunten en dat hadden er meer moeten zijn. Maar bij een spits zijn er vaker periodes waarin het niet gaat zoals je wil. Volgens mij heeft hij bij Oli en Bruno (Oliver Glasner en Bruno Labbadia, de vorige twee trainers van Wolfsburg, red.) ook zulke fases gehad. Als het team gewoon wint of goed speelt, dan komt het vanzelf wel weer. Dan moet je als spits gewoon rustig blijven. Het is niet zo erg."

Toch klopt er met het van Manchester City overgenomen talent Lukas Nmecha een waardige vervanger op de deur. Op de vraag of Weghorst een reserverol zou accepteren, was Van Bommel duidelijk. "Iedereen moet het accepteren als ik een wissel doorvoer. Dat maakt het wel lastig bij een grote, kwalitatief goede groep, maar tot nu toe heeft iedereen het geaccepteerd. Zo is het ook altijd geweest: elf spelers spelen en de anderen balen", besloot hij, zonder daarbij te zeggen of Weghorst zich inderdaad zorgen moet maken om zijn plek.

Dit weekend hervat de ploeg van Van Bommel de competitie met de uitwedstrijd tegen Union Berlin, de nummer zeven van de Bundesliga. Wolfsburg zelf staat op plek vijf: het begon met vier overwinningen uit de eerste vier wedstrijden uitstekend aan het seizoen, maar pakte in de laatste drie wedstrijden slechts één punt. 

Bundesliga

gerelateerd