Ajax
1 – 0
Borussia Dortmund

Dest maakt indruk: "Kan zo goed worden als hij zelf wil"

14 oktober 2021 – Sergiño Dest was vannacht de gevierde man bij de Verenigde Staten, dat met 2-1 won van Costa Rica. De voormalig Ajacied scoorde zelf een schitterende goal en was ook belangrijk bij de voorbereiding op de tweede treffer. Hij kon daarmee op de nodige complimenten van bondscoach Gregg Berhalter rekenen. 

Dest maakt indruk: "Kan zo goed worden als hij zelf wil"

"Sergiño Dest is een interessante speler, want the sky is the limit voor hem", begon de trainer lovend op de Amerikaanse televisie. "Hij kan zo goed worden als hij zelf wil. Vandaag kon je dat zien aan zijn aanvallende bijdrage. Hij was onwerkelijk." 

Dest zelf verscheen uiteraard ook blij voor de camera. "Het is een geweldig gevoel om zo'n belangrijke goal te maken", zei hij over zijn gelijkmaker, waarbij hij naar zijn linkerbeen kapte en met effect in de kruising schoot. "Ik sprintte direct op mijn ploeggenoten af, omdat we dit allemaal samen doen. Dat moment hadden we nodig."

Met de overwinning bemachtigde de Verenigde Staten plek twee in de Noord-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. De eerste drie plekken - momenteel bezet door Mexico, de VS en Canada - geven recht een rechtstreeks ticket voor het WK. De nummer vier (nu Panama) speelt play-offs. 

Lees ook: Dest matchwinner na wereldgoal, Álvarez opvallende afwezige

Eredivisie

gerelateerd