Ajax
2 – 0
Borussia Dortmund

Nederlanders treffen Bayern: "We gaan gewoon aanvallen man"

14 oktober 2021 – Bij de hervatting van de Bundesliga staat er komend weekend direct een heerlijk affiche op het programma. Koplopers Bayer Leverkusen en Bayern München - beiden met zestien punten - staan zondagmiddag tegenover elkaar. Nederlander Mitchel Bakker, die na twee jaar bij Paris Saint-Germain in Leverkusen is beland, kijkt ernaar uit.

Nederlanders treffen Bayern: "We gaan gewoon aanvallen man"

"Het was voor velen een verrassende transfer", blikte Bakker in gesprek met De Telegraaf terug op afgelopen zomer. "Ik kwam natuurlijk van Parijs, heb belangrijke wedstrijden gespeeld en werd gepresenteerd als een grote aankoop. Dat is alleen maar mooi, toch? Aan de andere kant: ik ben een normale jongen en zo ga ik ook door het leven."

Bakker koos met zijn transfer vooral voor meer speeltijd, een keuze die goed uitpakte. "Ik zit bij Leverkusen lekker in mijn vel, doe het goed, ben op de juiste weg en hoop het vast te houden", aldus de linksback, die net als zijn landgenoot aan de rechterkant Jeremie Frimpong een vaste basiskracht is. "Ook met hem gaat het de goede kant op. We zijn als team én als individu goed bezig."

Dat doet de ploeg in een speelstijl die beide backs goed bevalt. Het leverde Bakker tot dusver één doelpunt en drie assists op, terwijl Frimpong op vier assists staat. "De trainer wil offensief spelen", legde Bakker uit. "Dat betekent hoog drukzetten, terwijl wij als backs eroverheen moeten denderen. Daar houden Jeremie en ik van, dat we gewoon kunnen gaan. Aanvallen zit in ons bloed."

Die speelwijze leverde Leverkusen tot dusver succes op en dus is de ploeg niet van plan om die te veranderen. Ook niet wanneer grootmacht Bayern München op bezoek komt. "Echt niet, we gaan gewoon aanvallen man", was Bakker stellig. "Het is een belangrijk duel voor beide ploegen. Zij zullen denken: het is een jonge ploeg, maar die gasten kunnen wél voetballen. Dat zullen ze onderhand wel gezien hebben."

"Bayern gaat ons zeker niet onderschatten", verzekerde Bakker tot slot. "En wij gaan ervaren of we ons kunnen meten met de absolute top." De Bundesliga-topper staat zondagmiddag om 15:30 uur op het programma. 

Bundesliga

gerelateerd