Drietal Leeuwinnen blinkt uit tijdens 'oranje' CL-avond

14 oktober 2021, 23:04

Tijdens de tweede speelronde van de Champions League Vrouwen stond vanavond op alle vier de velden een Oranje-international aan de aftrap. Alle vier wisten zij hun wedstrijden ook nog eens eenvoudig te winnen en voor Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Lieke Martens zat er bovendien een hoofdrol in.

Arsenal - Hoffenheim 4-0

Na de 4-1 nederlaag tegen het FC Barcelona van Lieke Martens kreeg Vivianne Miedema met Arsenal dit keer wél de kans om zich te laten zien. The Gunners bleken al snel een maatje te groot en won uiteindelijk met liefst 4-0. Bij zowel de 2-0 als de 3-0 speelde Miedema een belangrijke rol. Kort voor rust kopte zijn een voorzet goed door en stelde ze daarmee Tobin Heath in staat om te scoren. Enkele minuten na de pauze was zij zelf trefzeker, toen zij de bal na een afstandsschot van Jordan Nobbs het laatste zetje gaf.

Koge - FC Barcelona 0-2

De meest bescheiden overwinning van de avond was die van FC Barcelona op het Deense Koge. Pas na een uur spelen kwamen de Catalanen op voorsprong dankzij een goede actie van Martens. Zij gaf vanaf links scherp voor, waardoor Fridolina Rolfo de bal bij de tweede paal kon binnenlopen. In de vijfde minuut van de blessuretijd bepaalde Jenifer Hermoso de eindstand met een benutte strafschop op 0-2. Zo blijft Barcelona met zes punten koploper in poule C, waar Arsenal met de eerste drie punten nu op plek twee staat.

Olympique Lyon - Benfica 5-0

Ook Lyon is weer goed begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. In de openingswedstrijd was het al met 0-3 te sterk voor het Zweedse BK Häcken en ook Benfica werd met ruime cijfers weggetikt. Met Daniëlle van de Donk aan de aftrap wonnen de Fransen met liefst 5-0, waarbij ook de Nederlandse middenveldster haar doelpunt meepikte. Nadat zij zelf goed druk zette kreeg ze de bal terug, om zo in een leeg doel de 2-0 binnen te kunnen schieten. Lyon gaat nog zonder puntverlies én zonder tegendoelpunten aan kop gaat in groep D.

Bayern München - BK Häcken 4-0

De meest geduchte tegenstander van Lyon heeft na een gelijkspel in de openingswedstrijd de eerste zege te pakken. De ploeg van Lineth Beerensteyn versloeg BK Häcken met liefst 4-0 en veroverde daarmee plek twee.