Babel verklaart Afellay-sneer: "Ga niet Johan Derksen uithangen"

14 oktober 2021, 23:48

Ryan Babel zorgde enige tijd geleden voor een hoop verwarring bij met name Ibrahim Afellay. De aanvaller van Galatasaray nam een nummer op waarin hij onder meer sneerde naar Afellay, zijn voormalig ploeggenoot bij Oranje. Tweeënhalve week later kwam Babel voor het eerst met een uitleg.

In een uitgebreid gesprek met Kick 't Net werd duidelijk dat het vooral de uitlatingen van Afellay als analist zijn die bij Babel verkeerd zijn gevallen. "Veel voetballers stoppen met voetbal en worden analist. I don't judge, maar blijf wel gewoon jezelf. Weet waar je vandaan komt, weet wie je collega's waren, wie je matties waren. Natuurlijk heb je het recht om analist te zijn. Er zijn ook oud-voetballers die nu analist zijn en hun werk heel goed doen. Hedwiges Maduro heeft vaak kritiek op mij gehad, maar er zijn verschillende manieren hoe je die kritiek geeft."

Daarmee liet Babel dus blijken dat de manier van Afellay hem niet aanstaat. Wat hem extra dwars zat, was dat de analist zelf als voetballer ook niet altijd even blij was met de media. "Toen we bij het Nederlands elftal zaten, keek hij er elke keer tegenop om interviews te doen en probeerde hij er elke keer onderuit te komen. Dan gaat hij nu aan tafel zitten, draait hij het om en neemt hij een heel andere persoonlijkheid aan. Ik praat voor heel veel voetbalcollega's, iedereen vraagt zich af wat er met hem is gebeurt."

In het bijzonder refereerde Babel in zijn nummer naar de teksten die Afellay voorafgaand aan het EK van afgelopen zomer deed. "Toen bespraken ze de spelers die wel en niet mee moesten", herinnerde hij zich. "Ik ben niet meegegaan, maar dat is voetbal. Het ging mij om de manier waarop hij mij belachelijk probeerde te maken. Dat was gewoon teleurstellend."

Babel herhaalde dat hij normaal geen moeite heeft met kritiek. "Als ik kritiek krijg van een grootheid als bijvoorbeeld Marco van Basten en hij onderbouwt zijn kritiek, oké. Maar als je dan belachelijk gemaakt wordt... Ik vind Johan Derksen altijd een goed voorbeeld. Hij heeft een platform en mensen zijn gek genoeg om te luisteren naar wat hij allemaal uitkraamt. Dat neem ik minder serieus. Maar als je ex-voetballer bent en je gaat de Johan Derksen uithangen, dan verlies je het een beetje."

Lees ook: Afellay reageert op 'rol' in veelbesproken videoclip Babel

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen