Koeman krijgt opnieuw steun: "Hij raakte Messi kwijt"

15 oktober 2021, 10:28

Josep María Bartomeu heeft zijn steun uitgesproken aan Ronald Koeman. Volgens de voormalig voorzitter van FC Barcelona moet de Nederlandse trainer de tijd rijgen om te bouwen aan een nieuw elftal.

Bartomeu was de voorzitter die Koeman in 2020 naar Camp Nou haalde. In het eerste seizoen met de Nederlandse oefenmeester aan het roer werd de Copa del Rey gewonnen, maar de resultaten in de competitie (derde plaats) en Champions League (uitgeschakeld in de achtste finale) vielen tegen.

Lees ook: Koeman krijgt steun van Barça-legende: "Het is oneerlijk"

"Hij kwam op een heel delicaat moment naar de club", doelt Bartomeu in een interview in Sport op de 8-2 nederlaag van Barcelona in de Champions League tegen Bayern München. "Hij nam de uitdaging aan en deed het in het eerste seizoen erg goed. Hij won de Copa del Rey, maar de competitie niet. Ik weet nog steeds niet waarom, het was erg vreemd na zo'n goed seizoen. De Champions League was een ander verhaal."

In het huidige seizoen heeft Koeman het heel lastig, al geniet hij op dit moment wel het vertrouwen van het bestuur. "Koeman raakte Leo Messi kwijt. Als voorzitter wilde ik niet dat Messi zou vertrekken. Ik heb al het mogelijke gedaan zodat Leo de club niet verliet. Deze zomer hebben ze hem laten gaan en dat lijkt mij een slechte beslissing. Spelen zonder Leo betekent dat er veel moet veranderen. Koeman weet dat, maar je moet geduld hebben om een nieuw team op te bouwen zonder de aanwezigheid van de beste speler ter wereld. Ik denk dat er veel talent in de ploeg zit, vooral jong talent."

Lees ook: Lof voor 'moedige' Koeman richting Nations League-finale Spanje

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen