'FC Barcelona houdt situatie Lingard goed in de gaten'

15 oktober 2021, 11:47

FC Barcelona houdt volgens Engelse en Spaanse media de situatie van Jesse Lingard bij Manchester United nauwlettend in de gaten. De 28-jarige aanvaller zou The Red Devils willen verlaten, daar hij mede door de komst van Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho weinig aan spelen toekomt. Volgend jaar zomer loopt het contract van Lingard op Old Trafford af.

Lingard hoopte na een succesvolle huurperiode bij West Ham United op een nieuwe kans bij Manchester United. De aanvaller maakte bij The Hammers veel indruk door in zestien competitiewedstrijden negen doelpunten en vijf assists te geven. Het leverde hem net geen plekje in de EK-selectie van de nationale ploeg van Engeland op.

Ole Gunnar Solskjaer maakt in het huidige seizoen vooralsnog nauwelijks gebruik van Lingard. De aanvaller kwam in alle competities slechts vijf keer in actie, waarvan eenmaal als basisspeler. Manchester United zit nog wel toekomst in Lingard, maar de speler zelf overweegt om de club na ruim twintig jaar te verlaten. Lingard zou vorige maand een aanbieding om zijn contract te verlengen hebben afgewezen.

Meerdere clubs hopen te profiteren van de onvrede van Lingard bij Manchester United. Barcelona en AC Milan zouden de beste papieren hebben om de Engelsman bij een transfervrij vertrek in te lijven. De club van trainer Ronald Koeman trok afgelopen zomer ook al enkele spelers gratis aan: Memphis Depay, Sergio Agüero en Eric García.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen