Feyenoord begint met Dessers en Linssen tegen RKC Waalwijk

15 oktober 2021 – Feyenoord begint morgen met Cyriel Dessers in de spits tegen RKC Waalwijk. Bryan Linssen verschijnt eveneens aan de aftrap, vanaf de linksbuitenpositie. Hij vervangt Luis Sinisterra.

Feyenoord begint met Dessers en Linssen tegen RKC Waalwijk

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Die is namelijk niet op tijd terug in Rotterdam van zijn interland voor Colombia. "Er komen in De Kuip nog wel eens spelers aan met een helikopter, dus misschien moeten we dat maar proberen", grapt trainer Arne Slot op de gebruikelijke personferentie. "Maar hij landt pas als onze wedstrijd is begonnen, dus dat gaat hem niet worden."

Dat Slot geen beroep kan doen op Sinisterra, frustreert hem. "Hij heeft een behoorlijke impact op ons spel gehad. Dit is volgens mij ook geen normale gang van zaken, dat je een speler in het weekend niet kunt opstellen, omdat hij te laat terugkeert van een interland. Maar voor hem is het wel mooi om bij zo'n groot land als Colombia tot de selectie te behoren, dus dat moet je ook niet vergeten. Er zijn meer clubs die hier last van hebben. En volgens mij is het niet toegestaan om spelers niet naar hun interlands te laten afreizen."

Van den Brom

Dessers mag het tegen RKC gaan proberen in de spits. Daarmee komt Slot zijn voormalig collega John van den Brom (de twee werkten samen bij AZ) tegemoet. De coach van KRC Genk sprak gisteren namelijk uit te hopen dat Dessers, die wordt uitgeleend aan Feyenoord door de Belgische club, meer minuten gaat maken in De Kuip. "Ik heb de woorden van John ook gehoord", zegt Slot. "Ik denk dat hij toch al redelijk wat minuten heeft gemaakt bij ons. Hij heeft jongens voor zich die het op dit moment heel goed doen, dat weet Cyriel zelf ook. Maar morgen mag hij starten, dus we hebben naar John geluisterd."

Ook Reiss Nelson kan spoedig zijn opwachting bij Feyenoord maken, verwacht Slot. De van Arsenal gehuurde buitenspeler heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op de trainingen. "Voor hem waren het ook meteen de eerste echt intensieve trainingen. Daarin heb ik wel kunnen zien waarom hij onder contract staat bij Arsenal. Hij is ontzettend snel en je merkt dat hij sneller wordt. Hij is logischerwijs gefrustreerd over het feit dat hij zich nog niet heeft kunnen laten zien, maar daar zal snel verandering in komen."

Lees ook: Slot puzzelt: Sinisterra vermoedelijk niet, Nelson wél inzetbaar

Over tegenstander RKC Waalwijk zegt Slot tot slot: "Die hebben het opnieuw goed voor elkaar. Ze hebben bijvoorbeeld al gewonnen van AZ en een verdienstelijk gelijkspel gehaald bij FC Utrecht. Dat zijn toch ploegen die dicht bij ons staan. En wij hebben dit seizoen eigenlijk nog geen wedstrijd heel gemakkelijk gewonnen. Ook niet uit bij Willem II (0-4 winst, red.), al deed de score misschien anders vermoeden. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar we hebben er vertrouwen in dat we gaan winnnen."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd