Ajax-duo maakt nog kans na nieuwe Golden Boy-schifting

15 oktober 2021, 16:16

Na een nieuwe schifting voor de Golden Boy Award zijn er nog twee Nederlanders over die kans maken op de prijs. Ryan Gravenberch en Jurriën Timber behoren tot de laatste twintig kandidaten. Op de eerdere lijst van veertig namen stonden ook landgenoten Myron Boadu, Brian Brobbey en Mo Ihattaren, maar zij overleefden de schifting niet.

Gravenberch en Timber hebben wel nog altijd stevige concurrentie. Spelers als Pedri en Gavi (FC Barcelona), Eduardo Camavinga (Real Madrid), Mason Greenwood (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jamal Musiala (Bayern München), Jude Bellingham (Borussia Dortmund) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) zijn nog altijd in de race.

De Golden Boy Award is een prijs die jaarlijks door Tuttosport wordt uitgereikt aan het grootste talent van Europa. Grote namen als Erling Haaland (2020), Joao Felix (2019) en Kylian Mbappé (2017) gingen de laatste jaren aan de haal met de prijs, zoals langer geleden ook Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005) en Paul Pogba (2013).

Rafael van der Vaart (2003) en Matthijs de Ligt (2018) waren de twee Nederlanders die de prijs al eens wonnen. In 2011 ging de troffee naar huidig PSV'er Mario Götze. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen