Bruce mag duizendste wedstrijd coachen: "Niet wat jullie wilden"

15 oktober 2021, 16:59

Steve Bruce zit zondag 'gewoon' in de dug-out bij Newcastle United, dat in eigen huis aantreedt tegen Tottenham Hotspur. Het is de eerste keer dat The Magpies in actie komen na de veelbesproken overname van vorige week.

Een steenrijk consortium uit Saoedi-Arabië kocht de aandelen van de club van voormalig eigenaar Mike Ashley, die de afgelopen veertien jaar weinig energie stak in de club. Mede om die reden zal het treffen met Tottenham Hotspur een bijzondere worden in de geschiedenis van Newcastle. Supporters spraken uit dat het aanblijven van Bruce een smet op de feestvreugde zou zijn, maar tóch steunen de nieuwe eigenaren de zestigjarige coach.

Voor Bruce is het sowieso een speciale wedstrijd: hij kan zondag zijn duizendste duel als hoofdcoach noteren. "Wat jullie allemaal wilden is niet gebeurd", zei de veelbesproken manager enigszins geïrriteerd tegenover de media tijdens de persconferentie vrijdag. "Ik hoop dat jullie allemaal steun krijgen van de mensen binnen jullie afdeling op het werk." De oud-trainer van Sunderland en Aston Villa had afgelopen week een eerste ontmoeting met de nieuwe eigenaren. "Het zijn alleraardigste mensen. Als hun overname betekent dat de club vooruit gaat, juich ik dat enkel toe."

Lees ook: 'Newcastle United aast op Oranje-concurrenten De Ligt en De Vrij'

Bruce liet eerder deze week weten niet verrast te zullen worden door een eventueel ontslag. "Nieuwe eigenaren willen meestal hun eigen trainer", zei hij erover. Toch krijgt Bruce nog even het vertrouwen van het consortium. "We hebben een behoorlijk drukke week achter de rug waarin we de organisatie hebben belicht en alle mensen hebben ontmoet", valt te lezen in een statement van mede-eigenares Amanda Staveley op de website van de club. "We blijven geduldig. Verandering gaat niet over één nacht ijs. Er is tijd voor nodig en we volgen een grondig doordachte strategie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen