Schmidt hekelt 'voordeel Ajax' en heeft PSV-sterkhouders terug

15 oktober 2021, 17:28   Bijgewerkt: 15 oktober 2021, 17:33

Nu de interlandbreak erop zit staat PSV direct een bomvol programma te wachten. Dit weekend wacht PEC Zwolle, waarna de Eindhovenaren later in de week twee lastige wedstrijden tegen AS Monaco en Ajax spelen. Trainer Roger Schmidt is het niet helemaal eens met de manier waarop die duels zijn ingepland.

In gesprek met Veronica Inside sprak Schmidt van een 'groot voordeel voor Ajax'. De Amsterdammers spelen hun Champions League-duel tegen Borussia Dortmund al op dinsdag en hebben daarom twee dagen langer om zich voor te bereiden op de Eredivisietopper. "We moeten het er niet te veel over hebben, want het is zoals het is, maar het zou beter zijn als ze meer rekening met ons houden. Vooral bij het inplannen van dit soort topwedstrijden. Ik weet niet waarom ze dat niet gedaan hebben. Het heeft nu weinig zin om het erover te hebben."

Drommel

Tijdens de afgelopen interlandperiode kreeg PSV-keeper Joël Drommel een flinke klap te verwerken toen hij bij Oranje twee keer op de tribune plaats moest nemen. De geruchten dat het om een disciplinaire straf ging, zijn niet bevestigd, maar dat bondscoach Louis van Gaal niet geheel tevreden over hem was, was duidelijk. "Ik weet niet wat zijn kritiek was. Ik kan hem alleen beoordelen op wat hij hier doet", reageerde Schmidt daarop.

"Hij is altijd erg positief en gemotiveerd op de training", was hij lovend over zijn eerste doelman. "Hij heeft een grote stap gemaakt. Het is een erg nieuwe situatie om voor een club als PSV te spelen, om Europese wedstrijden te spelen en opgeroepen te worden voor de nationale ploeg. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar Joël kennende denk ik dat hij deze ervaringen zal gebruiken om zich verder te ontwikkelen."

Selectie

In aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle, zaterdagavond om 21.00 uur, had PSV goed en slecht nieuws te melden. Zo moet Schmidt het naast de geblesseerd geraakte Ritsu Doan ook stellen zonder Ryan Thomas en Maxi Romero. Tijdens zijn persconferentie bevestigde de trainer dat het tweetal met lichte knieblessures kampt. Daartegenover staat dat Cody Gakpo, Davy Pröpper en Noni Madueke alle drie weer inzetbaar zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen