Van Beek over eigen goals: "Aan vier van de acht kon ik niks doen"

15 oktober 2021, 18:46

Sven van Beek lijkt na zijn transfer naar sc Heerenveen afgelopen zomer zijn draai gevonden te hebben. De verdediger speelde een aantal goede wedstrijden en wordt ook door de Friese supporters gewaardeerd. Toch blijft zijn eigen doelpunten-imago aan hem kleven, merkt de verdediger zelf.

In gesprek met de NOS vertelde Van Beek blij te zijn dat zijn blessureleed inmiddels achter zich ligt, al krijgt hij nog steeds met tegenslagen te maken. Daarmee doelde hij op zijn pijnlijke record van meeste eigen doelpunten in de Eredivisie. In de wedstrijd tegen FC Twente (2-3 verlies) kwam te teller op liefst acht eigen goals te staan. 

"Het is natuurlijk nooit leuk om een eigen goal te maken, maar die dingen gebeuren", zei hij daarover. "Natuurlijk doet het iets met je. Het is niet leuk om dat record te hebben, dat lijkt me logisch. Van de acht die ik er heb gemaakt waren er vier waar ik niets aan kon doen. Het is pech dat het bij mij vaak gebeurt, dat klopt."

Ajax

Dit weekend hervat Van Beek met sc Heerenveen de competitie met de lastige wedstrijd tegen Ajax. In de laatste speelronde voor de interlandbreak was FC Utrecht op bezoek in de Johan Cruijff Arena verrassend met 0-1 te sterk voor de Amsterdammers. Heerenveen heeft dat duel dan ook aandachtig bestudeerd.

Om de term 'compact houden' moest Van Beek lachen. "Dat is de term die ze allemaal gebruiken, maar zeggen en doen is een wereld van verschil", reageerde de verdediger. "Utrecht deed het heel goed en kwam er een aantal keer goed uit. Ze hebben niet veel kansen gehad, maar één is genoeg." De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax wordt zaterdagavond om 18.45 uur afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen