SC Cambuur
1 – 6
Vitesse

Vormer rekent af met dip en schiet Brugge naar plek één

15 oktober 2021 – Ruud Vormer heeft vanavond op geweldige wijze een einde gemaakt aan een moeilijke periode. Voor het eerst in vijf wedstrijden maakte de aanvoerder weer eens deel uit van de basiself van Club Brugge. Die basisplaats bekroonde hij met twee fraaie treffers.

Vormer rekent af met dip en schiet Brugge naar plek één

Al jaren is Vormer vrijwel altijd onbetwist basisspeler van Club Brugge. Dat hij vandaag precies een maand geleden in het prachtige Champions League-affiche thuis tegen Paris Saint-Germain op de bank moest beginnen, kwam dan ook hard aan bij de middenvelder. Trainer Philippe Clement vertelde zelfs dat hij zó geëmotioneerd was, dat hij overwoog om zijn aanvoerdersband in te leveren. Eén maand, een lichte blessure en twee invalbeurten verder, zal hij blij zijn dat Clement hem overhaalde omdat niet te doen. 

Als een echte aanvoerder nam Vormer zijn ploeg bij zijn eerste basisplaats namelijk weer direct bij de hand. Na twee gelijke spelen op rij was zijn openingstreffer in de 32e minuut een belangrijke. Bovendien was het een absolute beauty: van zo'n twintig meter krulde hij een vrije trap perfect in de kruising. Kort voor rust was het opnieuw Vormer die de score ook verdubbelde. Hij kon landgenoot en kersvers international Noa Lang bedanken voor de assist en zorgde van dichtbij voor de 2-0. 

Na rust kwam Brugge niet meer tot scoren. Vormer maakte de negentig minuten vol, Lang werd in de slotfase naar de kant gehaald en Bas Dost mocht weer eens twintig minuten invallen - een invalbeurt waarin hij nog geel kreeg voor protesteren. Veel meer dan dat gebeurde er niet meer. Club Brugge is - in ieder geval tot concurrenten KAS Eupen, Royal Antwerp en Royale Union Saint Gilloise later dit weekend in actie komen - koploper van België en Vormer liet zien nog altijd een waardig aanvoerder te zijn. 

Eredivisie

gerelateerd