Bosz vreesde mislukking: "Ik had echt die angst"

15 oktober 2021 – Peter Bosz is inmiddels enkele maanden trainer van Olympique Lyonnais. De trainer lijkt het elftal inmiddels redelijk naar zijn hand te hebben gezet, maar na een moeizame start leek het daar niet op. Bij Bosz zelf leefde zelfs de vrees dat het Frankrijk voor het eerst volledig zou mislukken. 

Bosz vreesde mislukking: "Ik had echt die angst"

Dat biechtte de trainer op in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Als ik heel eerlijk ben, hebben we hier tegen elkaar gezegd: misschien wordt dit de eerste keer dat het ons niet gaat lukken", vertelde Bosz, die daarmee vooral doelde op het inslijpen van zijn eigen spelopvatting. "Oké, bij Ajax duurde het even, maar bij Leverkusen ging het juist heel snel en ook bij Dortmund begonnen we heel goed. Hier had ik echt de angst dat het niet ging lukken. Die angst ben ik nu volledig kwijt."

Niet alleen de resultaten bleven uit, ook qua speelstijl zag Bosz niet terug wat hij wilde. "Onze manier van spelen kost heel veel energie, maar die intensiteit was er helemaal niet. Bij mij gaat bijna alles in korte sprints. Hoog druk zetten en bij balverlies het veld in rap tempo weer kleinmaken. Dat zat er totaal niet in. De transfermarkt was toen nog wel open en met name de komst van Jerome Boateng is heel belangrijk geweest. Een speler van 33 jaar, die alles heeft gewonnen. Alles gaat nog steeds volle bak bij hem. Dit is geen vedette die even komt uitbuiken. Dat doet iets met de rest van de groep."

Inmiddels zijn de bovenste plekken in Ligue 1 - op de koppositie na - weer in beeld en is Lyon ook in Europa goed begonnen. Bosz is er dus ook in Frankrijk in geslaagd om een team op zijn manier te laten spelen. Voorlopig heeft hij nog tot medio 2023 om verder te bouwen. Wat hij daarna gaat doen, weet hij niet. "Het kan best zijn dat ik hierna zeg: het is mooi geweest", hintte Bosz op een pensioen. "Ik pin me nergens op vast. Maar je moet niet vergeten dat ik mijn kinderen en kleinkinderen niet of nauwelijks zie."

Ligue 1

gerelateerd