Barça meldt zich door contractsituatie Dembélé mogelijk bij City'

16 oktober 2021 – Nu het steeds aannemelijker wordt dat Ousmane Dembélé zijn contract bij FC Barcelona niet gaat verlengen, wordt de kans alsmaar groter dat de 24-jarige Franse aanvaller binnenkort in de etalage wordt gezet. Mundo Deportivo schrijft zaterdagmorgen dat de situatie van Dembélé in de Catalaanse hoofdstad verslechtert. Wordt de buitenspeler in januari van de hand gedaan, dan meldt Barça zich mogelijk bij Manchester City.

Barça meldt zich door contractsituatie Dembélé mogelijk bij City'

De contractsituatie van Dembélé houdt de gemoederen in Barcelona al enige tijd bezig. Volgend jaar zomer loopt de verbintenis van de aanvaller af. Barça wil door met Dembélé en de speler zelf heeft ook de intentie uitgesproken om de samenwerking te verlengen, maar een doorbraak in onderhandelingen is vooralsnog uitgebleven. Afgelopen woensdag zou het management van Dembélé opnieuw om tafel hebben gezeten met Barcelona, maar wederom kwamen de partijen niet nader tot elkaar.

De zaakwaarnemer van Dembélé, Moussa Sissoko, zou zich niet alleen focussen op de onderhandelingen met Barcelona. De aanvaller wordt naar verluidt ondertussen ook aangeboden bij andere Europese grootmachten, met name uit de Premier League. Onder meer Manchester United, Chelsea, Liverpool en Juventus zouden de situatie van Dembélé in Barcelona nauwlettend in de gaten houden. Dembélé kan bij Barcelona zijn contract verlengen tot medio 2025, maar moet dan wel akkoord gaan met een lager salaris.

Als de contractonderhandelingen niet het gewenste resultaat opleveren, dan gaat Barça zich in januari mogelijk roeren op de transfermarkt. Raheem Sterling lijkt dan een belangrijk doelwit van de Catalaanse club te zijn. De 26-jarige aanvaller komt bij Manchester City minder aan spelen toe dan hij wil, mede door de komst van topaankoop Jack Grealish. Sterling zou een overgang naar Barcelona wel zien zitten.

LaLiga

gerelateerd