'Ontevreden Raiola dreigt De Ligt weg te halen bij Juventus'

16 oktober 2021 – Mino Raiola is niet te spreken over de situatie van Matthijs de Ligt bij Juventus. Het bevalt de zaakwaarnemer niet dat de 22-jarige centrumverdediger de ene keer wel en de andere keer niet start. Volgens de Italiaanse journalist Daniele Longo overweegt Raiola om De Ligt elders onder te brengen.

'Ontevreden Raiola dreigt De Ligt weg te halen bij Juventus'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Hoewel De Ligt dit seizoen in zeven van de negen officiële wedstrijden van Juventus aan de aftrap verscheen, lijkt hij onder trainer Massimiliano Allegri geen zekerheidje. Bij het Nederlands elftal is de situatie van de voormalig speler van Ajax eveneens verslechterd. Stefan de Vrij heeft bij bondscoach Louis van Gaal een streepje voor, waardoor De Ligt de laatste WK-kwalificatiewedstrijden op de bank plaatsnam.

Raiola ziet het allemaal met lede ogen aan. De situatie van De Ligt bij Oranje kan hij niet veranderen, maar op clubniveau kan hij wel invloed uitoefenen. De zaakwaarnemer gaf onlangs al aan dat De Ligt volgend jaar Juventus zou kunnen verlaten. Raiola zou ondertussen met meerdere clubs contact hebben gehad over de Nederlandse verdediger. FC Barcelona, Manchester City en Chelsea zijn de clubs die worden genoemd.

Vooralsnog lijkt een vertrek van De Ligt niet aan de orde te zijn. De verdediger zou gelukkig zijn in Turijn en beschikt bovendien over een doorlopend contract met een afkoopclausule van 150 miljoen euro. Dat is een bedrag dat maar weinig clubs kunnen ophoesten. Zeker Barcelona, dat grote financiële zorgen heeft, kan niet zo diep in de buidel tasten.

Serie A

gerelateerd