Vormer viert goal met Dost: "We zijn een lotgenoten geworden"

16 oktober 2021, 11:59   Bijgewerkt: 16 oktober 2021, 12:08

Ruud Vormer kan zijn geluk niet op na zijn geslaagde basisrentree bij Club Brugge. De 33-jarige middenvelder was twee keer trefzeker tegen KV Kortrijk (2-0) en vierde een van zijn doelpunten met 'lotgenoot' Bas Dost.

Vormer had de afgelopen weken slechts een bijrol bij Club Brugge. Toen de kampioen van België het onlangs in de Champions League opnam tegen Paris Saint-Germain, werd de Nederlandse middenvelder voor het eerst gepasseerd. Daarna kampte hij met achillespeesklachten, waardoor hij een stuk minder aan spelen toekwam dan hij gewend was.

"Hier heb ik lang op gewacht. Sinds Parijs is het een beetje lastig geweest. Mentaal was het heel moeilijk, maar ik heb me er overgezet. Ik ben positief teruggekomen en ga weer knallen voor de club", reageert Vormer op de website van Club Brugge. "Dit doet enorm veel deugd. het is echt genieten om er meteen twee te scoren."

Zijn eerste doelpunt maakte Vormer na een halfuur door een vrije trap binnen te schieten. Hij vierde de 1-0 met Dost, die eveneens op de bank is beland bij Club Brugge. "Dost zei voor de wedstrijd: Als je een vrije trap binnenschiet, dan kom je maar bij me. We zijn een beetje lotgenoten geworden en hebben veel steun bij elkaar gevonden. We praten er elke dag over. Het zijn voor Dost ook moeilijke weken geweest, dus ik ben blij dat hij nu ook terug is", aldus Vormer, die de negentig minuten vol maakte. Dost kwam als invaller twintig minuten aan spelen toe.

Complimenten Clement

Philippe Clement is meer dan tevreden met de rentree van Vormer. "Ruud heeft een vervelende periode achter de rug en heeft dat nu perfect verteerd. Het is leuk dat we hem zien doelpunten maken Ook Bas is met heel veel goesting ingevallen. Dat is wat we nodig hebben de komende maanden, want we spelen om de drie dagen een wedstrijd. We zullen heel onze kern nodig hebben om op drie fronten te blijven strijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen