Blind verbaasd: "Ik heb niemand van de Engelse pers gesproken"

16 oktober 2021 – Danny Blind ontkent dat hij onlangs een interview heeft gegeven aan The Daily Mail. De Britse tabloid pakte onlangs uit met het nieuws dat de assistent-bondscoach van het Nederlands elftal niet te spreken is over de prestaties van Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United. Blind zou vinden dat de Noorse oefenmeester te weinig uit zijn selectie haalt.

Blind verbaasd: "Ik heb niemand van de Engelse pers gesproken"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het interview verscheen begin deze week op de website van The Daily Mail. "Wat is zijn plan? Dat is precies wat eraan ontbreekt met Solskjaer. Zijn team is niet in staat om druk te zetten op tegenstanders zoals Manchester City doet. Je hoeft niet altijd met volle overgave erop te klappen, maar we zien er nu helemaal niets van. Bij Manchester United is alles gebaseerd op de kwaliteiten van individuele spelers. Die hebben de kwaliteiten en kunnen vaak een resultaat veiligstellen voor het team. Maar het is nooit een teamresultaat", viel in het artikel te lezen.

Blind heeft meegekregen dat het interview online is verschenen. "Ik heb het ergens gelezen op een Nederlandse website. Nee, ik heb niemand gesproken van de Engelse pers", aldus Blind bij Ziggo Sport. "Ik heb hier gesproken en mijn werk als analist gedaan bij Manchester United tegen Everton. Volgens mij blijf ik als analist heel dicht bij de feiten. Het was absoluut gaan aanval op Solskjaer. Sterker nog: ik heb zelfs gezegd dat United bewust voor hem heeft gekozen en ze hem dan ook de tijd moeten geven."

Het heeft er alle schijn van dat The Daily Mail de analyse van Blind rond de wedstrijd tussen Manchester United en Everton heeft gebracht als interview. The Red Devils leden toen voor eigen publiek puntenverlies (1-1).

Premier League

gerelateerd