Weghorst baalt: Van Bommel geeft andere spits voorkeur

16 oktober 2021 – Wout Weghorst is zijn basisplaats bij VfL Wolfsburg kwijt. De 29-jarige Nederlandse spits is de wedstrijd tegen Union Berlin vanaf de bank begonnen. Lukas Nmecha krijgt de voorkeur in de punt van de aanval.

Weghorst baalt: Van Bommel geeft andere spits voorkeur

Mark van Bommel liet in aanloop naar de wedstrijd tegen Union Berlin al doorschemeren dat hij voornemens was Weghorst te passeren. "Iedereen moet het accepteren als ik een wissel doorvoer. Dat maakt het wel lastig bij een grote, kwalitatief goede groep, maar tot nu toe heeft iedereen het geaccepteerd. Zo is het ook altijd geweest: elf spelers spelen en de anderen balen", zei hij, zonder de naam van Weghorst te noemen.

Blijkbaar doelde Van Bommel op Weghorst, die het dit seizoen lastig heeft. In zeven wedstrijden maakte de spits drie doelpunten. Dat hadden er volgens zijn trainer meer moeten zijn. "Maar bij een spits zijn er vaker periodes waarin het niet gaat zoals je wil. Volgens mij heeft hij bij Oli en Bruno (Oliver Glasner en Bruno Labbadia, de vorige twee trainers van Wolfsburg, red.) ook zulke fases gehad. Als het team gewoon wint of goed speelt, dan komt het vanzelf wel weer. Dan moet je als spits gewoon rustig blijven. Het is niet zo erg."

Wolfsburg hoopt na een mindere periode de weg omhoog in te zetten. De club van Van Bommel stond na een uitstekende start even aan kop in de Bundesliga, maar pakte vervolgens maar één punt uit de laatste drie wedstrijden.

Bundesliga

gerelateerd