Klopp twijfelt niet meer: "Salah is de beste speler ter wereld"

16 oktober 2021, 16:32

Voor Jürgen Klopp bestaat er geen twijfel meer: Mohamed Salah is op dit moment de beste voetballer ter wereld. De 29-jarige aanvaller van Liverpool liet zaterdag zijn klasse zien in de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen Watford.

Zo gaf Salah een magische assist op de 0-1 van Sadio Mané en draaide hij de vijandelijke verdediging dol bij de 0-4 die hij zelf maakte. "Hij speelde vandaag ongelooflijk goed", aldus Klopp na afloop tegen BT Sport. "De pass bij het eerste doelpunt was geweldig en de tweede goal was speciaal. Hij is top, dat kunnen we allemaal zien. Wie is er beter dan hij? We hoeven het niet te hebben over de dominantie van Messi en Ronaldo en wat zij voor het voetbal hebben betekend, maar op dit moment is Salah de beste."

Martin Keown is ook onder indruk van het spel van Salah. "Zijn pass op Sadio Mané was werelds. We hebben een Salah gezien die op het niveau van Lionel Messi zit", zegt de voormalig voetballer bij de BBC. De Egyptische aanvaller voert dankzij zijn doelpunt tegen Watford in zijn eentje de topscorerslijst van de Premier League aan (zeven goals). Bovendien gaf hij dit seizoen al vier assists in de Engelse competitie.

Salah zelf vindt het lastig om te zeggen of hij in zijn beste vorm ooit verkeert. "Soms heb ik niet het geluk om doelpunten te maken, maar ik probeer altijd honderd procent te geven om het team te hebben. Ik heb op dit moment vertrouwen en probeer het team aan punten te helpen, wat het belangrijkste is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen