Ekkelenkamp draagt met treffer bij aan zege Hertha

16 oktober 2021, 18:18

Een doelpunt van Jurgen Ekkelenkamp heeft zaterdag bijgedragen aan een belangrijke zege van Hertha BSC op bezoek bij Eintracht Frankfurt: 1-2. De Nederlandse middenvelder maakte na iets meer dan een uur spelen de tweede Berlijnse treffer.

Ekkelenkamp had slechts twee minuten nodig om tot scoren te komen, even daarvoor was de oud-Ajacied namelijk binnen de lijnen gekomen. Op aangeven van Maximillian Mittelstädt tikte Ekkelenkamp binnen. En daarmee maakt de jongeling zijn status als 'joker' waar, want zijn eerste treffer voor Hertha - in september tegen Greuther Fürth - viel 87 seconden na zijn invalbeurt.

Hertha kwam tegen Eintracht Frankfurt na zeven minuten spelen op voorsprong: Marco Richter klopte doelman Kevin Trapp. Twaalf minuten tijd kwam de ploeg waar Sam Lammers onder contract staat terug in de wedstrijd, door een benutte strafschop van de Portugees Gonçalo Mendes Paciência terug in de wedstrijd, maar de zege van de bezoekers uit Berlijn kwam niet meer in gevaar. Lammers werd bij Eintracht Frankfurt overigens een half uur voor tijd naar de kant gehaald.

Lees ook: Ekkelenkamp geniet in Berlijn: "Dit is een goede stap voor mij"

Door de zege klimmen Hertha en Ekkelenkamp uit de gevarenzone in de Bundesliga. De ploeg uit de Duitse hoofdstad staat nu twaalfde, met drie overwinningen in acht wedstrijden. Volgende week wacht Hertha een thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen