Toornstra treurt om puntenverlies: "Missen dat beetje creativiteit"

16 oktober 2021, 18:59

Jens Toornstra stapte zaterdag met een rotgevoel van het veld, nadat hij er met Feyenoord niet in was geslaagd RKC Waalwijk opzij te zetten. De Brabanders pakten een punt in De Kuip: 2-2.

"We maakten het onszelf gewoon erg lastig", begint de aanvoerder van de Rotterdammers tegenover ESPN. "We beginnen best oké aan de wedstrijd, maar ook niet goed. Dan kom na een half uur op voorsprong en spelen we in het kwartier erna veel te gemakzuchtig. Doordat we veel te slap verdedigen, gaan we met een achterstand de rust in. Dat kost je uiteindelijk onnodig veel kracht. De tweede helft zijn we alleen maar op hun helft geweest, dan valt-ie een aantal keer nog goed, maar kregen we alsnog de winnende treffer op de een of andere manier niet binnen."

Toornstra weet niet hoe het kan dat het contrast met het begin van de eerste helft en de fase erna zo groot is. "Dat begint iets ongrijpbaars te worden. Zoals ik al zei: de eerste helft waren we gewoon te gemakzuchtig. We brachten niet de energie die je nodig hebt om je tegenstander echt stuk te spelen. Het laatste kwartier doet je uiteindelijk de das om. RKC zakte met het hele team in, dat maakte het heel stug voor ons. Misschien missen wij net dat beetje creativiteit en die subtiele pass. Het was het net niet vandaag, maar RKC heeft het ook gewoon goed gedaan."

Lees ook: Tegenvallend Feyenoord verspeelt dure punten tegen RKC Waalwijk

Door het teleurstellende gelijkspel slaagt Feyenoord er niet in dichter bij koploper Ajax te komen. De ploeg van coach Arne Slot moet straks met een katergevoel toekijken wat concurrenten PSV en FC Utrecht doen, tegen respectievelijk PEC Zwolle (vanavond om negen uur) en AZ (morgen).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen