Anita trefzeker in Rotterdam: "Dat is heerlijk als oud-Ajacied"

16 oktober 2021 – Vurnon Anita was zaterdagavond met een doelpunt belangrijk voor RKC waalwijk, dat met 2-2 gelijkspeelde op bezoek bij Feyenoord. De middenvelder was als vanzelfsprekend erg blij met het bonuspunt en maakte bovendien voor de eerste keer in zijn loopbaan een kopgoal.

Anita trefzeker in Rotterdam: "Dat is heerlijk als oud-Ajacied"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Dit was een moeilijke wedstrijd voor ons", aldus Anita voor de camera van ESPN. "Feyenoord heeft een goede ploeg met veel lopende mensen en goed spel. Maar wij waren vandaag stug en het was lastig om er doorheen te komen. Zo hebben we ook tegen FC Utrecht gespeeld. We probeerden er snel uit te komen op de counter en daar kwam ook het doelpunt van Jens Odgaard uit. Ik denk dat we het goed hebben gedaan."

Anita kopte RKC vlak voor rust op voorsprong, al bleek dat doelpunt dus niet goed voor de drie punten. "Ik heb nog nooit met mijn hoofd gescoord, zelfs niet op de training. Ik was gewoon als extra man in de zestien. Het was een aardig doelpunt. Als oud-Ajacied is het heerlijk om hier te scoren. We trainen heel hard en weten dat we een goed team hebben. Het is een belangrijke maand en dus moeten we er vol voor gaan."

RKC staat door het gelijkspel na negen wedstrijden op zeven punten. De Waalwijkers zijn echter nog steeds te vinden op de gevaarlijke veertiende plek. De komende weken staan er voor de ploeg van trainer Joseph Oosting belangrijke wedstrijden op het programma. Er wordt namelijk gespeeld tegen concurrenten Sparta Rotterdam, SC Cambuur en FC Groningen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd