Fortuna pakt zeldzame zege op Cambuur in bizarre slotfase

16 oktober 2021, 23:13

Fortuna Sittard heeft in een slaapverwekkende wedstrijd toch eindelijk weer een overwinning geboekt: 1-0 winst op SC Cambuur. Deze stroeve wedstrijd kende zelden momenten van opwinding, maar had een zinderende slotfase. Lang stevende de wedstrijd op een remise af, maar vlak voor tijd bezorgde George Cox zijn team toch nog de belangrijke tweede overwinning van het seizoen.

De thuisploeg was zwak aan het seizoen begonnen en wachtte al zes wedstrijden op een overwinning. FC Twente werd in de eerste wedstrijd van het seizoen nog knap verslagen, maar een reeks aan puntverlies volgde hierna. Promoventus SC Cambuur had een hele andere uitgangspositie. De ploeg van trainer Henk de Jong stond vooraf keurig in het linkerrijtje, maar kende wel flinke ups en downs in de weken voor de interlandperiode. Go Ahead Eagles (5-2) en Sparta Rotterdam (0-4) werden ruim verslagen, maar tegen Ajax kregen de Leeuwarders bijna een tienklapper om de oren (9-0).

Na een slaapverwekkende eerste helft stond de brilstand dus ook nog steeds op het bord. Het was hopen op meer spektakel in het tweede bedrijf. Die hoop werd ook gelijk beantwoord, toen Mees Hoedemakers een vrije trap perfect op het hoofd van Erik Schouten legde, maar de laatstgenoemde vond slechts de lat. In de minuten die volgden golfde het spel op en neer en waren ook Tom Boere en Mats Seuntjens dichtbij de openingstreffer. Toch bleef die maar lang uit. Het frivole spel draaide zich langzamerhand weer om in een foutenfestijn, wat dan geen kansen opleverde.

Tenminste, dat dachten de mannen uit Sittard, maar diep in de blessuretijd kopte Roberts Uldrikis een bal door op Mitchell Paulissen, die met de punt van zijn schoen Van Osch passeerde. Hiermee leek hij zijn ploeg naar een remise te schieten, waar het niet dat Uldrikis heel nipt buitenspel stond. Daardoor mocht Cox zich toch als matchwinner rekenen en wint Fortuna Sittard eindelijk weer eens een wedstrijd, na zes keer puntverlies.

Opstellingen en beoordelingen:*

Fortuna Sittard: Van Osch 6; Tirpan 5 (79. Lonwijk -), Pinto 5, Angha 5, Cox 5; Duarte 5 (73. Noslin -), Tekie 5, Rienstra 5, Hansson 5 (73. Sambou -); Flemming 5, Seuntjens 5.

SC Cambuur: Stevens 6; Schmidt 5, Mac-Intosch 5, Schouten 5, Sambissa 5; Jacobs 5 (83. Paulissen -), Hoedemakers 5, Maulun 6; Breij 5 (57. Kiss 5), Kallon 5; Boere 5 (77. Uldrikis -).

Man of the Match: George Cox

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.