Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Klaassen oneens met Ten Hag over 'buitengewone' Haaland

17 oktober 2021 – Erling Haaland leek een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Ajax te zijn, maar de aanvaller deed tegen Mainz weer mee na een blessure. De spits zette zijn naam meteen twee keer op het scorebord tijdens de 3-1 overwinning. Erik ten Hag kijkt uit naar de ontmoeting met de Noorse aanvaller, maar Davy Klaassen denkt daar heel anders over.

Klaassen oneens met Ten Hag over 'buitengewone' Haaland

"Haaland is een buitengewone speler. Mijn spelers kijken er juist naar uit om zich te meten met een speler zoals hij. Niet alleen de spelers, maar wij als team ook. Of ik liever had dat hij nog wat langer geblesseerd zou zijn? Nee, we zijn er blij mee dat hij er is. Wij willen ons meten met de besten", vertelt de oefenmeester aan De Telegraaf na de 0-2 zege op bezoek bij sc Heerenveen.

Klaassen is lovend over de spits van Dortmund, die dit seizoen negen keer heeft gescoord in zes Bundesligaduels. Daarnaast gaf hij vier assists. Ongekende cijfers, weet ook de middenvelder van Ajax. "Vanuit het niets kan hij wat, dat hebben we bij Noorwegen tegen Nederland gezien. Als ik kan kiezen, heb ik liever niet dat hij er bij is. Maar ja, hij doet gewoon mee. Dortmund is een topploeg. We zullen op ons best moeten zijn om te winnen. Maar iedereen bij ons heeft er heel veel zin in."

De wedstrijd is een absolute kraker in de poule. Beide ploegen hebben na twee duels zes punten, waardoor de winnaar een tik uitdeelt en weer een stap richting overwintering zet. Het is de vraag of Klaassen tegen de Bundesligaclub een basisplaats krijgt. Steven Berghuis maakte namelijk indruk als aanvallende middenvelder, toen Klaassen met een blessure moest toekijken. "Ik vind dat ik moet spelen, maar ik denk dat Steven dat ook heeft. Uiteindelijk is het aan de trainer om te bepalen wie hij opstelt."

Ajax

gerelateerd