Bruggink en Been zien Ajacieden uitblinken: "Dat is fantastisch"

17 oktober 2021, 09:41

Arnold Bruggink heeft tijdens sc Heerenveen-Ajax genoten van Noussair Mazraoui. De vleugelverdediger was dit seizoen al goed voor vier doelpunten en twee assists. Tegen de Friezen was hij weer overal op het veld te vinden, al was hij niet direct betrokken bij een doelpunt tijdens de 0-2 overwinning.

"Hoe Mazraoui op dit moment speelt, dat is echt fantastisch. Hij is niet te verdedigen, want hij loopt overal. Dan loopt hij diep als spits, dan is hij een extra middenvelder, dan is hij gewoon rechtsback. Ik vind: die variatie waarmee hij speelt, daar kan op dit moment geen enkele tegenstander mee omgaan", vertelt de analist, die weet dat de vleugelverdediger en Ajax al maanden praten over een nieuw contract.

Tot dusver is dat er niet en de verwachting wordt steeds groter dat het er ook niet meer van gaat komen. "Wat je hoort, is dat clubs in Europa zeggen dat Mazraoui daar wordt aangeboden. Voor volgend seizoen als hij transfervrij is. Ik denk dat het voor clubs ook een heel interessante optie is, om zo'n door Ajax opgeleide speler gratis te kunnen ophalen", stelde Mike Verweij vrijdag in de Voetbalpodcast van De Telegraaf.

Desondanks vindt de analist van ESPN niet dat Mazraoui op de bank moet zitten als hij zijn contract niet verlengd. De vleugelverdediger lijkt herboren na een moeizaam seizoen vol blessurleed. "Ik zou op dit moment heel veel gebruik van hem maken, hoe hij nu speelt. Maar natuurlijk boeit het wel, want ik kan me voorstellen dat Ajax liever zijn contract verlengt om hem op een gegeven moment te verkopen."

Mario Been zag juist linksback Daley Blind uitblinken in het Abe Lenstra stadion. "Je ziet een elftal dat uit alle windstreken is teruggekeerd. Ze missen jongens uit Zuid-Amerika en dan merk je dat de automatismen er niet zijn. Maar ik heb wel genoten van de momenten dat Blind aan de bal komt. Hij heeft het vermogen om ook gelijk mensen aan het werk te zetten. Blind is heel inventief en ziet het spelletje sneller dan de meeste andere spelers."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen