Jansen en De Wit genieten van herboren AZ: "Geeft vertrouwen"

17 oktober 2021, 15:12

Dani de Wit was zondagmiddag de gevierde man bij AZ door twee doelpunten te maken tijdens de afgetekende 5-1 overwinning op FC Utrecht. De voetballer had de mogelijkheid op een hattrick, maar zag een grote kans net naast gaan. Desondanks stond hij de camera met een lach op zijn gezicht te woord na het laatste fluitsignaal. 

"We hebben vaker goed voetbal gespeeld, maar nu combineer je het met mooie doelpunten. Dan heb je een lekkere wedstrijd:, aldus De Wit bij ESPN. Hij was dus goed voor twee goals. "Dat is altijd lekker als nummer tien, daar ben ik erg blij mee, al hadden het er drie kunnen zijn", doelt hij op een grote gemiste kans. "Erg jammer. Ik liep goed, het was een fantastische bal van Owen Wijndal, maar ik schampte hem net teveel waardoor 'ie naast ging."

De Alkmaarders kregen in de slotfase nog een strafschop, waardoor De Wit een hattrick had kunnen maken. Hij ging echter niet achter de bal staan. Albert Gudmundsson mocht de strafschop nemen en schoot raak, tot groot genoegen van de middenvelder. "Hij was echt op zoek naar zijn goal, hij speelde een hele lekkere wedstrijd en hij is de eerste penaltynemer. Het is hartstikke mooi voor hem", aldus De Wit, die tevreden is met het spel van zijn ploeg.

"We hebben heel veel kansen gecreëerd. Dat de eerste kans er meteen invliegt is ook wel heel belangrijk. In de wedstrijden waarin we een minder resultaat hebben geboekt misten we vaak de eerste twee kansen, terwijl de tegenstander wel meteen scoorde bij hun eerste kans. Dat hebben we nu heel goed omgedraaid. Het is de vierde overwinning op rij, daar zijn we heel blij mee en dat geeft vertrouwen. We weten allemaal hoe we aan dit seizoen zijn begonnen, maar dat moeten we nu achter ons laten", besluit de middenvelder.

Pascal Jansen

AZ begon het seizoen moeizaam na het vertrek van Stengs, Boadu, Koopmeiners, Bizot en Svensson. Inmiddels heeft Pascal Jansen het negatieve sentiment met zijn ploeg weer omgedraaid. De trainer was tevreden na de zege. "In de eerste helft heb ik zeker genoten, na rust bij vlagen. Utrecht is een gedegen tegenstander, die het goed doet. Als je dit laat zien, heb je het goed voor elkaar", stelt de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen