Botman maand uit de roulatie na trip met Jong Oranje

17 oktober 2021 – Lille moet het de komende maand stellen zonder Sven Botman. De sterkhouder van de regerend Frans landskampioen heeft aan de trip met Jong Oranje een liesblessure overgehouden. Botman mist daardoor drie cruciale wedstrijden met zijn werkgever.

Botman maand uit de roulatie na trip met Jong Oranje

Dat meldt L'Équipe. De centrumverdediger is vier weken uit de roulatie en ontbrak daarom zaterdagavond al op bezoek bij Clermont Foot. Zonder de Nederlander ging Lille verrassend met 1-0 onderuit. Lille treedt de komende weken zonder Botman aan in het Champions League-tweeluik tegen Sevilla, maar moet ook de Ligue 1-clashes met Stade Brest en Paris Saint-Germain aan zich voorbij laten gaan.

Botman raakte afgelopen week tijdens een EK-kwalificatieduel met Jong Oranje geblesseerd. De centrumverdediger moest zich tijdens de wedstrijd tegen Jong Wales (5-0 overwinning) al na een uur laten wisselen. Botman kampte met klachten aan zijn lies. Onderzoek in Frankrijk heeft uitgewezen dat hij voorlopig niet inzetbaar is.

De 21-jarige centrumverdediger is dit seizoen opnieuw vaste waarde bij Lille, dat zich met Botman in de ploeg afgelopen seizoen verrassend tot Frans landskampioen kroonde. Dit seizoen is Lille beduidend minder op dreef. De ploeg bezet momenteel de teleurstellende twaalfde plek in de Franse competitie en heeft een achterstand van dertien punten op koploper PSG.

Ligue 1

gerelateerd