Angstaanjagende beelden: tribunedeel stort in na NEC-Vitesse

17 oktober 2021 – Na de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse is een deel van de tribune in De Goffert ingestort. In het uitvak werd de 0-1 overwinning van Vitesse gevierd met de spelers, maar dat overleefde de tribune niet. De paniek sloeg direct toe nadat de vloer het begaf, maar al snel bleek dat er geen gewonden zijn.

Angstaanjagende beelden: tribunedeel stort in na NEC-Vitesse

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Op basis van de eerste berichten blijkt dat er geen fans zijn die verwondingen hebben opgelopen. De stewards in het stadion van NEC besloten direct over te gaan op ontruiming van het vak. Supporters van Vitesse besloten namelijk in de eerste minuten na het incident op het ingestorte deel van de tribune te blijven staan. De supporters waren aan het springen, waardoor de tribune al flink schudde. "Het was wel even schrikken", aldus verdediger Danilho Doekhi bij ESPN.

Lees ook: Vitesse trekt aan langste eind in verhitte derby tegen NEC

De gemoederen tijdens de ontmoeting tussen NEC en Vitesse liepen zondagmiddag geregeld flink op. De Arnhemmers boekten een zwaarbevochten 0-1 overwinning nadat Nicolai Baden Frederiksen na een kwartier de enige treffer van de middag op het scorebord schoot. In totaal moest de arbitrage ingrijpen bij liefst 35 overtredingen. In geen Eredivisie-duel dit seizoen werden meer overtredingen begaan.

Eredivisie

gerelateerd