Recordbrekend Bayern boezemt Barça en co flink angst in

19 oktober 2021, 07:57

Bayern München heeft in eigen competitie flink uitgehaald naar een naaste achtervolger. Voorafgaand aan het duel met Bayer Leverkusen had het evenveel punten, maar door een 1-5 zege is het nu alleen koploper van de Bundesliga. Mede door vier goals in zeven (!) minuten, maakt het aan Champions League-concurrenten FC Barcelona, Benfica en Dynamo Kiev alvast duidelijk dat zij niet op de eerste plek in de poule hoeven te rekenen.

Robert Lewandowski is momenteel verwikkeld in de strijd der giganten om de Ballon d'Or. De spits kent een fenomenaal jaar en liet ook zondag weer zien van de buitencategorie te zijn. Binnen vijf minuten had hij zijn eerste treffer te pakken na een fraaie aanval over meerder schijven en na een halfuur gaf hij met de 0-2 het startsein voor een ongekende doelpuntenstorm. Thomas Müller maakte namelijk vier minuten later de derde treffer, waarna in drie minuten nog twee doelpunten van Serge Gnabry volgden

Na rust deed Patrick Schick nog wel iets terug door de 1-5 binnen te schieten, maar eigenlijk paste dat totaal niet in het wedstrijdbeeld. Bayern heeft Leverkusen negentig minuten lang overklast en toonde aan op dit moment de beste ploeg van Duitsland te zijn en ook een van de betere ploegen van de wereld. Het staat nu een punt boven Ajax-opponent Borussia Dortmund in de Bundesliga. Dit was overigens de eerste keer in de clubhistorie dat Bayern in een uitwedstrijd in de Bundesliga met 0-5 voor stond.

Bayern speelt komende woensdag voor de Champions League tegen Benfica. Dat is een duel tussen de nummers één en twee van de poule. Bayern won beide duels, terwijl Benfica gelijkspeelde tegen Dynamo Kiev, maar Barcelona voor aap zette met een 3-0 zege. Ronald Koeman staat in die poule nu laatste met nul punten, waardoor de wedstrijd tegen Kiev cruciaal wordt.