Container voorkwam grote stadionramp bij NEC: "Kolere zeg"

17 oktober 2021 – Supporters van Vitesse zijn aan een enorme ramp ontsnapt. De feestende fans van de Arnhemmers zakten door de tribune in De Goffert heen, maar werden gered door een container die onder hen stond. Er vielen daardoor geen gewonden. Vitesse won de Gelderse derby met 0-1.

Container voorkwam grote stadionramp bij NEC: "Kolere zeg"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Zover ik weet, zijn er geen gewonden", zei algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC direct na afloop tegen de NOS. "Ik ben er stil van. Er schiet van alles door je hoofd. Er stond een container onder die tribune en die heeft erger voorkomen", aldus Van Schaik, die ook bij ESPN reageerde. "Kolere zeg. Ik stond binnen, dus ik had het nog niet gezien. Jezus, oei, daar schrik ik wel van zeg."

Bekijk hier: Tribune in De Goffert stort in na NEC-Vitesse

"Er schieten wel dingen door je hoofd heen. Ik ben op een leeftijd dat ik wel andere dingen heb gezien. Dit overvalt ons. Dit moeten we gaan onderzoeken. Het stadion wordt jaarlijks gekeurd, maar ik ben heel blij dat er erger voorkomen is. Op zo'n moment valt voetbal namelijk even weg", aldus Van Schaik, die direct actie gaat ondernemen. "We gaan het morgen direct onderzoeken."

"Ik schrok er wel van", aldus Riechedly Bazoer na afloop. "Gelukkig hebben ze het overleefd. Iedereen was blij aan het springen, maar ineens stortte de tribune in." Ook aanvoerder Danilho Doekhi haalde opgelucht adem. "Dat kan een stuk slechter aflopen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. We waren aan het feesten, ineens donderde het naar beneden. Dat was wel even schrikken."

Lees ook: Twitter ontploft na instorting tribune

Eredivisie

gerelateerd