NEC-fans gooien vuurwerk en stenen naar politie en slopen bus

17 oktober 2021 – NEC kende zondag een dramatische middag. Niet alleen werd de Gelderse derby verloren van Vitesse, maar ook stortte een deel van de tribune in en nu blijken ook de 'fans' zich ontzettend te hebben misdragen buiten het stadion na de nederlaag. Hooligans hebben daar namelijk de politie bekogeld met vuurwerk, stokken en stenen. Daarnaast is een politiebusje vakkundig in elkaar getimmerd.

NEC-fans gooien vuurwerk en stenen naar politie en slopen bus

Na de nederlaag tegen Vitesse kwam een grote groep supporters van de Nijmegenaren bij elkaar en dus besloten zij te rellen rondom het stadion. De politie was de gebeten hond en het zette politiehonden en -paarden in om supporters aan te pakken. Verkeersborden werden omgegooid en door de onrust zijn de bussen van uitploeg Vitesse nog altijd niet vertrokken.

Naast dat het politiebusje werd gesloopt, werd er ook een poging ondernomen om het te kantelen, maar dat mislukte. De supporters hadden de emoties niet meer onder controle, nadat hun club de derby verloor na een vroege treffer van Nikolai Baden Frederiksen. Binnen het kwartier zette hij de Arnhemmers op voorsprong, wat de thuisploeg niet meer om kon draaien.

Lees ook: Angstaanjagende beelden: tribunedeel stort in na NEC-Vitesse

De ontmoetingen tussen Vitesse en NEC zijn altijd beladen. De derby stond na de degradatie van NEC al een aantal jaren niet meer op het programma, maar dit seizoen keerde hij terug in de Eredivisie. Met dit soort supportersincidenten is het echter maar de vraag of het voetbal daarbij gebaat is.

Eredivisie

gerelateerd