Laporta sloopt Barça: "Grootste financiële crisis ooit"

17 oktober 2021, 21:15

Joan Laporta laat niets heel van FC Barcelona. De voorzitter van de topclub gaf zondagmiddag een speech tijdens een ledenvergadering, waarin hij uiterst kritisch was op de huidige situatie van zijn club. De schuld van de Catalaanse grootmacht, die afgelopen jaar een verlies van 481 miljoen euro moest slikken, bedraagt liefst 1,35 miljard euro.

In zijn speech haalde Laporta uit naar Josep Bartomeu, de voorganger van Laporta als voorzitter van FC Barcelona. "Deze slechte financiële situatie is het gevolg van fouten die door het vorige bestuur zijn gemaakt. Daardoor kampt de club met de grootste financiële crisis die deze club in de geschiedenis heeft gehad", aldus een keiharde Laporta.

"Toen ik hier begon, hadden we niet eens geld om de staf te betalen", vervolgde Laporta, die nauwelijks financiële middelen had om de selectie te versterken. Door de chaos moest ook Lionel Messi noodgedwongen vertrekken. "Deze club is niet in handen van investeringsfondsen en zo zal dat altijd blijven. Deze club blijft voor altijd van jullie, de leden."

FC Barcelona bezet momenteel de teleurstellende negende plaats in La Liga en heeft een inhaalrace nodig om in de buurt te komen van de koppositie. De ploeg van Ronald Koeman neemt het zondagavond op tegen het Valencia van Jasper Cillessen.

Lees ook: Dit is opstelling van Barça tegen Cillessen: eerste basisplek Fati

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen